Tävlingen

Den här lektionen handlar om att göra filmen, alltså ert bidrag i tävlingen VVS-hjältarna. Tävlingen är öppen för elever i årskurs 7-9.

Ämnen

NO och Teknik. Självklart är ni välkomna att delta i tävlingen via andra ämnen också.

Tips till lektionen

Tävlingsuppdraget – Reklamfilm

Scenario: Extrema värmeböljor som slår mot Europa har blivit allt vanligare. Det varma klimatet i kombination med lite nederbörd slår mot hela samhället och vatten har blivit en bristvara. 

Uppgiften är att spela in en reklamfilm för målgruppen ungdomar i åldern 13 till 15 år. Målet med reklamfilmen är att påverka ungdomar att förändra vanor och välja smart teknik som bidrar till hållbar konsumtion av vatten.

Filmen får vara max 90 sekunder. När eleverna är klara ska de sprida filmerna för att få så många röster som möjligt.

Förberedelser

Med lektionerna “VVS i samhället” och “Den hållbara skolan” lär ni om hur vi kan göra hållbara val genom förändrat beteende och med hjälp av smart teknik.

Gör så här

Steg 1

Planera hur ni vill göra filmen och hur den ska påverka ungdomar att göra hållbara val. Läs våra tips i filmskolan. Ni ansvarar själva för att inte använda eller på något annat sätt göra intrång i upphovsskyddat material. För att vara på den säkra sidan: Använd bara material som ni själva skapar, använd INTE foto och film som ni inte själva har skapat.

Steg 2

Kom på ett kreativt namn på filmen som är enkelt att sprida vidare. Ni använder även namnet när ni skickar in tävlingsbidraget till VVS-hjältarna.

Steg 3

Publicera filmen på: Youtube eller Vimeo. Tänk på att lista filmen som ”offentlig” i Youtube. Använd INTE någon annan tjänst för att publicera er film.

Steg 4

Använd Youtube- eller Vimeolänken till filmklippet för att skicka in bidraget till VVS-hjältarna. För att lämna in ett tävlingsbidrag gå till ”skicka in ditt bidrag”.

Steg 5

När filmen är inskickad kommer den att granskas. Ni får sedan ett mail där vi meddelar om filmen är godkänd att vara med i tävlingen.

Deadline för att skicka in filmer är den 30 januari 2020.

Krav på filmen

Var kreativa och gör en film med material som ni själva skapar (bilder, film, ljud, musik). Ett bra tips är att ni spelar in en film med er själva. Filmerna får absolut inte innehålla upphovsskyddat material. Exempelvis får ni inte använda film eller foto som ni hittar på nätet. Ni ska skapa egen film eller foto. Bidrag som innehåller material från exempelvis andras youtube-filmer diskvalificeras.

Priser

Priser delas ut till de tre bästa bidragen och fördelas enligt följande:

  • 1:a pris Åk 7 – 6.000 kr
  • 1:a pris Åk 8 – 6.000 kr
  • 1:e pris Åk 9 – 6.000 kr

Skapa konto / Logga in

Skapa nytt konto?