Årets vinnare i VVS-hjältarnas filmtävling 2020

Med mål att göra en kort film om betydelsen av vatten utifrån ett scenario – att det varma klimatet i kombination med lite nederbörd slår mot hela samhället och vatten har blivit en bristvara – har många bidrag från VVS-hjältar runt om i landet lämnats in. Vinnarna utsågs via de röster som filmerna fått under tiden de var publicerade på sajten. Utöver dessa röster kommer hälften av rösterna från en jury utsedd av VVS-hjältarna. Stort tack till alla som deltagit i tävlingen och grattis till pristagarna!

Vinnare – Åk 7

Klass 7B från Sofia Skola i Stockholm vinner 6 000 kronor. Bidraget heter: “Vi måste förändra våra VVS-vanor” och här är juryns motivering:

”På ett genomtänkt sätt förmedlas smarta tips för att förändra våra vanor. Här blandas sång och humor med allvar i en vinnande sång.”

Vinnare – Åk 8

Klass 8A från Sofia Skola i Stockholm vinner 6 000 kronor. Bidraget heter: “Var en VVS-hjälte” och här är juryns motivering:

”En snyggt klippt film med ett tydligt budskap och kommunikation som når fram till mottagaren. Trovärdigt och hoppfullt.”

Vinnare – Åk 9

Klass 9FR från Sofia Skola i Stockholm vinner 6 000 kronor. Bidraget heter: “Ta inte VVS för givet” och här är juryns motivering:

”Ett härligt teamwork och en kreativ lösning för att kommunicera viktiga val för en hållbar framtid. Den finurliga texten paketeras i en sång som fastnar lätt.”

OM TÄVLINGEN

VVS-hjältarna är ett roligt filmuppdrag om vatten. Eleverna använder sina kunskaper för att skapa en film som påverkar andra att göra hållbara val.

Kopplat till kursplaner

På VVS-hjältarna finns sex lektioner som tar upp olika aspekter av vatten och värme. Lektionerna är utformade för att komma igång snabbt och självklart kopplade till styrdokumenten.

INTEGRERAD SYV

Stärk elevernas valkompetens inför valet till gymnasiet. Läs mer på sidan för studie- och yrkesvägledare.

GLOBALA MÅLEN

Arbeta med koppling till kursplaner och de globala målen. Med VVS-hjältarna tar vi utgångspunkt i mål 6 i de globala målen.

OM VVSYN

VVS-Branschens Yrkesnämnd är en gemensam organisation för Installatörsföretagen och Byggnads.

Skapa konto / Logga in

Skapa nytt konto?