Lektioner om vatten för åk 7-9

Lektionerna spänner över flera områden och hjälper eleverna att utveckla olika perspektiv på frågan om vatten. Utifrån vilka frågor som passar dig och dina elever och de ämnen ni jobbar inom kan ni fritt välja bland utbudet av lektioner. I en av lektionerna beskrivs också själva tävlingen där eleverna skapar en film om hållbara val.

Välj den lektion du vill jobba med i menyn till höger.

OM LEKTIONERNA

Vatten – en mänsklig rättighet

I lektionen får eleverna lära om vatten ur ett globalt perspektiv och mål 6 i Agenda 2030.

VVS i samhället

Vi lär om vattnets kretslopp och vattenförsörjningen i samhället. Vi dricker samma vatten som dinosaurierna drack, hur är det möjligt?

Den hållbara skolan

I lektionen får eleverna lära om betydelsen av värme och vatten i skola och hem. Vad skulle exempelvis hända om vi inte hade fungerande avlopp?

Var kommer allt vatten ifrån?

Lektionen handlar om var vattnet vi använder kommer ifrån och hur det renas både innan och efter att vi har använt det.

Torkan i Sverige 2018

Lektionen handlar om vattensituationen i Sverige. Uppgiften fokuserar på sommaren 2018 som är en av de varmaste och torraste somrar vi har upplevt i Sverige.

Tävlingen

I lektionen får eleverna arbeta med att skapa sitt tävlingsbidrag, en film.

Världens viktigaste jobb!

Lektionen handlar om yrket VVS-montör. I lektionen får ni bland annat se några filmer om yrket och ni får även information om själva utbildningen.

 

Koppling till kursplaner åk 7-9

Filmtävlingen och tillhörande lektioner kopplas till följande ämnen: Biologi, Geografi, Kemi, Samhällskunskap, Teknik, Svenska och Bild. Detta är förslag på ämnen, du får gärna inkludera och arbeta med andra ämnen som du tycker passar.

Skapa konto / Logga in

Skapa nytt konto?